• Praten over pensioen? Doen!

  De afgelopen periode heb ik veel in de media gelezen over het feit dat vrouwen niet economisch zelfstandig zijn. Uit het Actieplan financiële zelfredzaamheid blijkt dat twee derde van de vrouwen tijdens de scheiding niet praat over de verdeling van het pensioen.

  Lees verder

 • Financiële planning en M&M’s

  Wat heeft dát nu weer met elkaar te maken? Vraag je je misschien af. Vorige week was ik bij een presentatie van Matt Wallaert over Behavioural Science gekoppeld aan het thema ‘Goed met geld’, georganiseerd door Nibud en Aegon. Aan de hand van grappige voorbeelden nam Matt ons mee door allerlei facetten van ons menselijk gedrag en hoe merken daar op inspelen.

  Lees verder

 • Financiele Planning - Financieel Plan in 5 stappen

  Is financiële planning voor Later?

  Wanneer begin je dan?

  Veel mensen vinden een persoonlijk financieel plan niet nodig of ze denken dat het iets voor ‘Later’ is. Of ze vinden het te ingewikkeld. Speelt dat voor jou? Dat zou jammer zijn, want een financieel plan opstellen is eigenlijk heel eenvoudig.

  Lees verder

 • 200 stroopwafels en een traan

  Na 34 jaar trok ik gisteren voor de laatste keer de deur achter me dicht bij ABN AMRO. In mijn afscheidsmail aan collega’s schreef ik “Het is mooi geweest”. Met al mijn functies die ik binnen de bank heb gehad zal ik je niet vermoeien, maar vaak heb ik gezegd: “Ik heb echt de aller leukste baan binnen de hele bank” en dat was ook zo! Het is echt mooi geweest.

  Lees verder