200 stroopwafels en een traan

Na 34 jaar trok ik gisteren voor de laatste keer de deur achter me dicht bij ABN AMRO. In mijn afscheidsmail aan collega’s schreef ik “Het is mooi geweest”. Met al mijn functies die ik binnen de bank heb gehad zal ik je niet vermoeien, maar vaak heb ik gezegd: “Ik heb echt de aller leukste baan binnen de hele bank” en dat was ook zo! Het is echt mooi geweest.

Nu kies ik ervoor om te gaan.

Niet omdat ik het niet naar mijn zin had het afgelopen jaar, integendeel! Begin vorig jaar schreef ik nog een update hoe enthousiast ik was over de nieuwe uitdaging die ik aanging als Segment Owner Vermogende klanten en waarin ik mocht samenwerken met een prachtig team van professionals! We hebben een top jaar gehad met elkaar en resultaten geboekt om trots op te zijn. Maar voor de zomer van dat jaar werd alweer een reorganisatie aangekondigd en is het team inmiddels opgehouden te bestaan.

De nieuwe organisatie biedt de mogelijkheid om in te spelen op de steeds sneller veranderende buitenwereld. Een aantal, voor mij cruciale zaken, zie ik echter onvoldoende terug. Altijd heb ik gezegd dat ik met plezier naar mijn werk wil gaan en maximaal waarde wil kunnen toevoegen voor onze klanten. Ik voelde dat ik in die nieuwe organisatie niet meer die allerleukste baan zou hebben waar ik al mijn energie, kennis en kunde in kwijt zou kunnen om er te zijn voor klanten als het er echt toe doet.

En dus nam ik gisteren afscheid.

200 stroopwafels voor de belangrijkste mensen binnen de bank

34 jaar lang hebben de collega’s van de catering broodjes gesmeerd en lunches verzorgd voor mijn klanten en relaties die ik ontving bij de bank. Bedankt dames!

De mannen in de keuken stonden voor dag en dauw op om alles achter de schermen op tijd klaar te zeten om vóór 12.00 uur het hele buffet rijkelijk gevuld te hebben. Voor al die lekkere soepjes, salades en nog veel meer; bedankt mannen!

De schoonmakers die elke dag, 34 jaar lang mijn bureau hebben schoongemaakt, de toiletten hebben opgefrist en alle andere schoonmaak klussen hebben gedaan, waar je normaal niet op let maar wat o zo fijn is dat ze “gewoon” gedaan worden. Dames en heren van de schoonmaak, enorm bedankt!

De portiers en bewaking die mij al die jaren een veilige werkplek hebben gegeven, mij het pand uit hebben gelaten als ik het weer eens te laat had gemaakt. De jonge dames en heren bij de receptie die al mijn gasten tijdens die 34 jaar vriendelijk hebben ontvangen, koffie aangeboden en de weg gewezen. Dank jullie wel!

De stoere mannen van de technische dienst, de geduldige collega’s op de IT helpdesk, de slimme mannen bij het serviceloket. Dank voor alle technische ondersteuning en hulp bij weigerende laptops en andere medewerker ongemakken, jullie waren altijd vriendelijk en behulpzaam. Bedankt!

Aan alle bankcollega’s en relaties, dank voor de fijne samenwerking.

Aan alle ondersteunende collega’s; dank voor alle goede zorgen. Jullie hebben mijn werk bij de bank niet alleen mogelijk gemaakt, maar ook een stuk aangenamer en prettiger gemaakt.

Ik zal jullie missen. Het ga jullie allen goed.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op LinkedIn op 29 januari 2019

Deel dit bericht
Terug naar blog